11-15 Kasım Haftasında Hangi Gelişmeler Takip Edildi?

Piyasalarda hangi gelişmeler öne çıktı?

Piyasalarda hangi gelişmeler öne çıktı?

Piyasalarda Hangi Gelişmeler Öne Çıktı?

  • 11 Kasım Pazartesi

Sanayi üretim endeksi, Eylül’de aylık bazda %1,6 artarken yıllık bazda %2,4 azalış gösterdi.

Türkiye'de işsizlik oranı, Eylül’de bir önceki aya göre değişim göstermedi ve %8,6 olarak kaydedildi. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 100 bin kişi oldu.

 

  • 12 Kasım Salı

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre yıllık enflasyon Ekim’de %2’ye yükseldi. Aylık bazda enflasyon ise %0,4 arttı.

Türkiye’de Eylül ayında perakende satış hacmi yıllık %15,9 arttı. Ticaret satış hacmi aynı dönemde yıllık bazda %12,7 arttı.

Almanya’da ZEW Ekonomik Güven Endeksi Kasım’da önceki aya kıyasla 5,7 puan düştü.

 

  • 13 Kasım Çarşamba

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Ekim’de aylık bazda %0,2, yıllık bazda %2,6 ile beklentilere paralel arttı. Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE de Ekim’de, Eylül’de de olduğu gibi aylık %0,3 ve yıllık %3,3 artış gösterdi.

 

  • 14 Kasım Perşembe

 Euro Bölgesi ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla %0,4 büyüme kaydetti. Bölge ekonomisinde GSYH, üçüncü çeyrekte yıllık bazda kıyasla %0,9 artış gösterdi.

ABD'de üretici fiyatları Ekim'de aylık olarak %0,2 arttı. Ekonomistlerin beklentisi de artışın %0,2 olması yönündeydi. Ekim'de üretici fiyatları yıllık olarak yüzde 2,4 arttı. Beklenti artışın yüzde 2,3 olması yönündeydi.

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 9 Kasım ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 4 bin azalarak 217 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

 

  • 15 Kasım Cuma

Japonya ekonomisi, Temmuz-Eylül döneminde yıllık bazda %0,9 oranında büyüdü. Çeyreklik bazda ise %0,2'lik bir büyüme oranına ulaşıldı.

İngiltere ülke ekonomisi üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %0,1 büyüme gösterdi. Beklenti %0,2 büyüme yaşanması yönündeydi. Ekonomi Eylül’de ise aylık bazda %0,1 küçüldü.

TCMB anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi %44,11'den %44,81'e yükseldi.

Fed New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, Kasım'da 31,2'ye çıkarak sektörde büyüme yaşandığını gösterdi.

Çekince

Bu raporda yer alan her türlü bilgi, değerlendirme, yorum, istatistiki şekil ve bilgiler hazırlandığı tarih itibari ile mevcut piyasa koşulları ve güvenirliğine inanılan kaynaklardan elde edilerek derlenmiş[1]tir ve İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Sunulan bilgilerin doğruluğu ve bunların yatırım kararlarına uygunluğu tarafımızca garanti edilmemektedir. Bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemekte olup alım satım kararını destekleyebilecek yeterli bilgiler burada bulunmayabilir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden, yorum ve bilgilerin kullanılmasından doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü doğru[1]dan ve/veya dolaylı zararlardan dolayı İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile bağlı kuruluşları, çalışanları, yöneticileri ve ortakları sorumlu tutulamaz. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir